Deixa un comentari

Xocolata

Bon dia ciutadans i ciutadanes!

Creiem que el millor dia d’aquestes festes és el dia de la mona de Pasqua, perquè a El Cafè ens agrada molt la xocolata. Però sabeu que a més d’estar molt bona té moltes propietats terapèutiques?

Ja des dels inicis dels temps, la xocolata no ha deixat indiferent a ningú, ha provocat discussions apassionades i una gran llista de literatura. Als segles XVII i XVIII es parlava de les seves propietats terapèutiques i nutritives, i deien: “quan s’ha begut aquest líquid, es pot viatjar tot el dia sense fatiga i sense necessitat de cap altre aliment”.

El cèlebre Giacomo Casanova (1725-1798) també coneixia les seves propietats, diuen que prenia xocolata abans de trobar-se amb les seves “amistats” femenines a causa de la reputació que tenia la xocolata com a afrodisíac subtil….

I a més, et fa viure més anys! Un estudi a 8.000 graduats de Harvard addictes a la xocolata va demostrar que ells van viure més anys. La xocolata té alts nivells de polifenoles que redueixen l’oxidació de lipoproteïnes de baixa densitat i per tant protegeix contra les malalties del cor.

I a finals del segle XIX, Brillat-Savarin, en la seva Filosofia del gust, parlava sovint de la xocolata  i deia: “Que tot aquell que senti temporalment que s’ha tornat tonto, que tot aquell que trobi el temps massa llarg i l’atmosfera massa difícil de suportar; que tot aquell que està torturat per una idea fixa que li treu la seva llibertat de pensar: que tots aquests s’administrin mig litre de xocolata ambarina”

I què millor començar el dia amb un trosset de pastís de xocolata a El Cafè?

Fonts
Jolly, Martine. El libro del amante del chocolate, Una pasión devoadora. Ed. El cuerno de la abundancia, 1983. 
Psychocoactive food: Chocolate http://www.chocolate.org/

Anuncis

Gràcies pels vostres comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: